Многумина ги мешаат овие пијалаци, а не знаат дека последиците можат да бидат катастрофални!

Многумина ги мешаат овие пијалаци, а не знаат дека последиците можат да бидат катастрофални!

Голем број луѓе конзумираат алкохолни пијалаци, често во доцните часови, а во желба да „издржат што подолго“, земаат и енергетски пијалаци не помислувајќи колку таквите потези можат да им наштетат.

А последиците можат да бидат катастрофални!

Таквата мешавина од алкохол и енергетски пијалаци е опасна бидејќи, помеѓу другото, го подигнува ризикот од прескокнување на срцевите палптации за вртоглави 600 %, а уште поголема опасност лежи во уверувањето дека сте многу помалку пијани, отколку што навистина сте.

Дури тогаш можат да настапат вистинските проблеми. Погледнете го објаснувањето во ова интересно видео: