„Мојата сопруга имаше прослава во фирмата, но не можев ни да помислам дека ќе го направи ова“

Мојата сопруга имаше прослава во фирмата и како што рече не можела да се извлече бидејќи требала да добие награда за најдобар работник.

Останав во станот со близнаците од 6 месеци, а таа рече дека ќе дојде што побргу.

Времето минуваше, а неа ја немаше. Во еден после полноќ ми ѕвони телефонот, таа вели дека се напила и дека не е во состојба да вози и дека ќе преноќи во хотелот каде што се одржуваше забавата, се извини и ми посака добра ноќ, меѓутоа… Беше пијана, толку пијана што не ја прекина врската, а потоа се слушна:

„Кој сака прв, директорот или шефот, или двајцата задедно ќе влезете“, и злобно се насмевна.

Не можев повеќе да слушам, го фрлив телефонот. Од мака заплакав, а потоа слушнав некој тропа на врата, таа трезна и насмеана ми рече: „Навистина ли помисли дека те изнеерувам?“. Како се израдував, инаку не сакам шеги на моја сметка, но овој пат ми беше мило што сè беше шега…