Момче бездомник спиело на улица, а потоа се појавило куче кое му го променило животот

Многу често животот е стресен, па брзо ги забораваме сите среќни работи кои ги имаме. Исто така, некои работи ги сфаќаме здраво за готово, како што се кров над глава и топол кревет во кој можеме да спиеме.

Сите имаме пријатели, смејство, дури и миленици поради кои сме среќни и кои многу ги сакаме.

Исто така, имаме храна, ноќе можеме мирно да спиеме. Дури и без некои луксузи во нашите животи има многу повеќе од некои други.

Голем број луѓе се борат да преживеат на било кој начин. За жал, еден дел од тие луѓе се и деца. Тоа е многу тажно, знаејќи дека невините души не заслужиле да бидат без храна и кров над глава.

Ромел живее на улиците на Куезон Сити на Филипини. Мариа Кабс, фотограф, го запознала и направила неколку фотографии со него.

Тој рекол дека неговите родители се разведени и дека го напуштил училиштето во второ одделение.

Исто така, објаснил дека има сестра која се наоѓа во друг град и дека ја посетува кога има пари.

Исто така, го покажал својот најдобар пријател, кучето Бадџи. Тој нема ништо да подели со него освен љубов, а Бадџи не бара ништо повеќе од тоа.

Погледнете ја нивната приказна во ова видео и споделете со пријателите…