Додека надвор беснеела бура, претрчала во куќата. Во дневната соба ја дочекало вистинско изненадување

Жената по име Амсколи, била многу изненадена откако ја оставила задната врата отворена. Кога надвор почнала бура, претрчала внатре во куќата.

Успеала да стигне пред да започне поројниот дожд. Меѓутоа, набрзо сфатила дека не е сама во куќата.

Кога влегла во дневната соба, три мали елени ја гледале со нивните големи очи!

Бидејќи младенчињата насетиле дека се спрема бура, влегле низ отворената врата и се засолниле на сигурно.

Елените, како и многу други животни, можат да почувствуваат промени во воздушниот притисок, како и звуци кои не се достапни за човечкиот слух.

Жената се прашувала како ќе реагираат на неа, како и дали поради страв ќе им проработи нагонот за преживување.

Амсколи била воодушевена! Не само што малите еленчиња не биле исплашени, туку се однесувале пријателски.

Колку прекрасно изненадување… Споделете ја оваа преубава приказна со пријателите!