Најевтината куќа на светот: Готова за една недела, а чини 500 евра (Видео)

Tata Group, позната по производството на најевтиниот автомобил на светот, сега изгради најповолна куќа наречена Нано, која чини и помалку од 500 евра!

Таа куќа има само дваесетина квадрати и основна опрема – врати, прозорци и кров. Ѕидовите се изработени од посебен материјал чиј век на траење е околу 20 години.

Погледнете за што се работи…