Направете дури 10 литри домашен сок од само 1 кг портокали: Поздрав и повкусен од купечкиот

Природните сокови се здрави, полни се со витамини и минерали, а имаат и антиоксидантско дејство.

Затоа, во прилог ви донесуваме рецепт за сок од портокали. Со овој рецепт можете да подготвите голема количина сок од само 1 кг портокали:

Состојки: 9 л вода; 1 кг портокали; сок од лимон

Начин на подготовка:

Исчистете ги лимоните и портокалите. Исечкајте ги и исцедете го сокот. Потоа измешајте со вода и измиксајте.

Не ставајте премногу лимони за сокот да не биде прекисел. Можете да додадете 1 кг шеќер, но секако подобро е без шеќер.

Ќе добиете голема количина сок, а со консумација на барем една чаша дневно ќе се чувствувате многу подобро.