Не сакале да го пуштат: Цели 2 часа лежеле со мртвото бебе, а потоа влегол лекарот и го затекнал ова

Од време на време се појавуваат приказни, кои ни ја враќаат вербата во тоа дека чудата сепак се можни! Ова е една од нив…

Австралијката Кејт Ог и нејзиниот сопруг Дејв, со нетрпение го очекувале раѓањето на своите близнаци.

Кејт морала да роди во 27-та недела од бременоста, кога примила ужасни вести.

Девојчето Ели заплакало веднаш по раѓањето, додека малиот Џејми после 20 минути реанимација е прогласен за мртов.

Среќата поради раѓањето се претворила во ноќен кошмар. Додека Кејт се уште се обидувала да го сфати она што лекарот и го соопштил, цврсто го држела безживотното тело на својот син.

Цело време се надевале дека ќе заплаче, но лекарите ги уверувале дека бебето починало.

Медицинскиот персонал излегол од соба, а мајката и таткото го прегрнале телото на бебето и со него легнале во кревет. Лежеле така цели два часа, не одвојувајќи го погледот од своето дете.

Сакале да го згреат со своите тела, и натаму неверувајќи дека е мртво.

Накратко почувствувале придвижување на неговото тело, но лекарите рекле дека тоа е нормално и дека е можна појава на задоцнети рефлекси на мртвото тело.

Овој брачен пар со години се обидувал да добие деца и не можеле да поднесат дека Џејми е мртов.

Меѓутоа, тогаш се случило нешто незамисливо! По два часа контакт со кожата на мајката и таткото, момчето повторно почнало да дише!

Кејт не можела да поверува и мислела дека тоа е премногу добро за да биде вистинито – лекарите биле шокирани!

Џејми е жив!

Среќниот татко, Дејв, рекол: „За среќа, имам многу храбра жена која ги слуша своите инстикти – само поради неа, Џејми се уште е со нас!“

После неколку дена во болница, двете бебиња со своето семејство ја напуштиле болницата.

Споделете ја оваа приказна со пријателите и покажете им дека чуда навистина се случуваат!