Нешто огромно во вода ја збунило морнарицата. Минута подоцна сфатиле за што се работи и сите скокнале во вода

Нешто огромно во вода ја збунило морнарицата. Минута подоцна сфатиле за што се работи и сите скокнале во вода

Иако животот на вода обично е предвидлив, секој ден донесува исти знаци и звуци – често се појавува и нешто што не е вообичаено.

Еден ден во Шри Ланка, додека тим извршувал рутинска патрола на море, забележале нешто големо во водата.

Во почеток членовите на тимот не можеле да сфатат за што се работи, но како што се приближувале, се воодушевиле.

Овој тим наишол на нешто што ретко се гледа. Десет миљи од брегот во студената и длабока вода наишле на слон кој се бори и веќе е уморен од борбата за живот.

Сфатиле дека веројатно се обидел да ја премине лагуната, но водата го однела далеку.

На овој тим му било јасно дека на овој уморен и преплашен слон му треба помош што побргу.

Повикале уште тимови како би помогнале во мисијата за извлекување на овој голем слон и смислиле план.

Погледнете ја снимката од спасувањето на слонот на кого му го дале името Џамбо: