Никому не му било грижа за волкот кој умира во ендек, додека не забележал еден љубител на животни

Никому не му било грижа за волкот кој умира во ендек, додека не забележал еден љубител на животни

Еден волк лежел повреден во ендек. Бил удрен од возило, а неговата нога веќе не можела да ја издржи тежината.

Веројатно сфатил дека неговиот неговиот живот е при крај. Ниту еден волк не може да се грижи за себе со скршена нога.

Потоа одеднаш слушнал гласови зад себе – луѓе. Веројатно бил исплашен. Бидејќи не знаел дали луѓето доаѓаат за да го спасат…