Нов тренд: Микро станови од 9 квадрати – внатре има сè

Нов тренд: Микро станови од 9 квадрати – внатре има сè

Студиото James Law Cybertecture од Хонг Конг разви прототип за поволни микро станови во бетонски цевки кои би се поставувале во неискористен простор помеѓу зградите и на тој начин би се овозможиле дополнителен број квадрати за живот во едно од најгусто населените подрачја на светот.

Становите првенствено се наменети за млади кои почнуваат да работат или да се школуваат, додека не застанат на нозе.

Погледнете како изгледаат овие мали станови…

Нов тренд: Микро станови од 9 квадрати – внатре има сè