Нов тренд на Инстаграм: Жените масовно позираат со раширени нозе (Фото)

На социјалните мрежи сега се појави „womanspreading“, женски одговор на машкото ширење нозе.

Жените позираат со раширени нозе, а фотографиите ги објавуваат на Инстаграм под хаштаг „Womanspreading“.

Некои од фотките ја исмејуваат позата која традиционално е сметана за машка, додека други со неа сакаат да ја покажат женската сила.

Меѓу ѕвездите кои позирале со раширени нозе се Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Chrissy Teigen, Elsa Hosk…

Missing home ❤️

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

where the exotic bird emojis at?

A post shared by Shan Boodram (@shanboody) on

My @beautycon look ✊

A post shared by Shan Boodram (@shanboody) on

These boots. Bye

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on

Nude lace details tonight wearing @zimmermann from @fwrd. #fwrdtravels

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Fuck your “lady-like” notions and the horse you road in on. #womanspreading #glamraunch @jacqthestripper

A post shared by Valerie Stunning (@valeriestunning) on

@thelovemagazine

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on