Нови 13 заразени од коронавирус во Ресен, вкупно 47

Речиси педесетина ресенчани во моментов се заразени од коронавирус.

Новите податоци за последните 24 часа велат дека се заразиле нови 13 лица, со што вкупната бројка на заразени од почетокот на пандемијата е вкупно 47.

Оваа бројка се достигна за само пет дена.

Ресенчани изминативе денови максимално ги почитуваат препораките на здравствените власти.