Нови 5 случаи на коронавирус во Ресен

Во изминативе 24 часа во Ресен се регистрирани нови 5 случаи на коронавирус со што бројот на заразени достигна 127 лица.

Денеска се регистрирани и два оздравени случаи.

Сега ситуацијата е ваква: 127 вкупно заразени, тројца починати и 37 оздравени лица.

Во моментов има 87 активни случаи на коронавирус.