Облогите од зелка се лек: Еве што ќе ви се случи ако ги ставите на градите, нозете или вратот

Облогите од зелка се лек: Еве што ќе ви се случи ако ги ставите на градите, нозете или вратот!

Многу луѓе обожаваат да јадат зелка. Но, дури и оние на кои овој зеленчук малку потешко им паѓа на стомакот, не би требало да се откажат од неговите лековити својства, бидејќи облогите од листови зелка можат да направат чуда.

Колку е здрава оваа билка говори и тоа што многумина ја споредуваат со магнетот, бидејќи ги „извлекува“ болестите од организмот.

Доколку имате некои од овие проблеми, само ставете неколку листови зелка на проблематичното место и ќе се решите од маките.

Отоци на рацете и нозете: Ако имате проблеми со отечени екстремитети, само обмотајте ги со листови зелка и прицврстете со завој.

Штитна жлезда: Ако сакате да ја подобрите работата на штитната жлезда, пред спиење ставете лист зелка на вратот. Тргнете го наутро.

Главоболка: Ставете лист зелка на болниот дел од главата и почекајте главоболката да престане.

Болки за време на доење: Слично направете и кога ве болат градите. Зелката ќе ги ублажи болките.

Воспаление на белите дробови: Доколку имате треска, прекријте ги градите со зелка, а штом листот се исуши, ставете нов.