Огромен кит ги молел нуркачите да му помогнат. Никој не бил подготвен за она што следело (Видео)

Можеме да се кладиме дека кој и да ставил мрежа за лов на ракови, не очекувал дека таа всушност ќе фати нешто огромно како кит.

За жал, тоа се случило и за малку ќе било погубно за китот. Искусни нуркачи го забележале овој несреќен кит и сфатиле дека бара помош.

Следејќи ја мрежата се приближиле и успеале да го ослободат.

Акцијата траела цели 5 часа, а начинот на кој им се заблагодарил на крај ќе ве расплаче.