Околу нивниот чамец кружел кит убиец… Неколку секунди потоа, во својот чамец го забележале ова!

Кога една група туристи зела чамец и отпловила во водите на арктичкиот поларен круг, не можеле ни да замислат на каков ризик се изложуваат. Таму постојат некои опасни животни како китови убијци.

Но, иако не се наоѓале баш на најбезбедното место, еденм мал пингвин бил во многу поголеми проблеми.

Имено, го бркале неколку големи китови и само прашање на време било кога ќе го проголтаат, но тогаш се случило нешто неочекувано…