Отишла во болница и родила тројка – лекарите се заледиле кога им ги погледнале лицата

Отишла во болница и родила тројка – лекарите се заледиле кога им ги погледнале лицата…

Се почнало кога Беки Џо, мајка на слатко девојче по име Индијана, осетила мачнина.

Со оглед на тоа дека веќе пoминала низ една бременост, се сомневала дека бебето во стомакот е причина за тоа.

Меѓутоа, не била спремна на изненадувањето кое ја чекало.

– Одеднаш почуствував мачнина и главоболка. Одлучив да се скенирам и открив дека во стомакот носам тројка. Тоа беше најголемиот шок во мојот живот. Во семејството никогаш не сме имале тројка, вели Беки.

Is it Normal that I miss the night feeds ?

A post shared by Becki-jo allen (@beckijo92) on

По 31. недела од бременоста, Беки е преместена во болница бидејќи дошло време за породување.

Но работите не биле совршени кога на светот дошле Роко, Роман и Рохан бидејќи имале многу мала тежина.

Бебињата веднаш се префрлени на неонатална интензивна нега, каде поминале 3 недели пред да можат да одат дома.

Кога на крајот лекарите ги отстраниле цевките за дишење, каблите и жици, Беки можела да ги види лицата на своите синчиња. И тогаш забележала нешто чудно, изгледале идентичнo.

Судејќи според изворите на интернет, шансите некој да роди идентична тројка се од 60.000 па се до 200 милиони наспроти еден.

Беки станала мајка на идентична тројка.

Како што децата раснеле се повеќе личеле еден на друг…