Откриено зошто Амишите ретко заболуваат од рак – ова е причината

Научниците од Универзитетот Охајо го истражувале начинот на живот на Амишите како би сфатиле како на нивното здравје влијае отсуството на конвенционална медицина.

Утврдено е дека Амишите многу ретко заболуваат од рак, па поради тоа одлучиле да ги истражат нивните животни навики.

Амишите освен што јадат здраво и природно, исто така и не пушат, не пијат и воглавно не се промискуитетни.

Извршуваат најмногу физички работи бидејќи воглавно се занимаваат со земјоделие и градежништво. Се верува дека токму поради таквиот начин на живот Амишите не заболуваат од карцином.

Уште една важна работа е што Амишите сами произведуваат своја храна користејќи органски методи, па така добиваат здраво овошје и зеленчук, но и месни и млечни производи.