Ова е најбрзиот воз на светот. Оди и до 603 км/ч! (ВИДЕО)

Јапонија е земја на изумите и никако не престанува да изненадува. Овој пат ви донесуваме вест за најбрзиот воз на светот.

Изграден е во облик на зрно од куршум како би бил аеродинамичен и би можел да ги поднесе овие огромни брзини. Тестиран е пред неколку месеци и конечно е пуштен за употреба. Неговата максимална брзина изнесува 603 км/ч.

Повеќе детали погледнете во видео снимката подолу: