ОВА е најопасната секс поза!

Студијата на Школото за медицина, на Универзитетот во Бразил, по истражувањата дошла до заклучок дека најопасната поза за време на секс е онаа кога жената е горе.

Истражувачите во текот на донесувањето на овој заклучок се воделе од податоците за повреди кои биле пријавени во уролошките одделениа во болниците. Добиле податоци дека 50 отсто од повредите на пенис се здобиени за време на сексуален однос и тоа кога нивната партнерка била горе.

И покрај овој извештај, истражувачите сепак нагласуваат дека сè на сè оваа „најопасна“ поза и не е толку страшна.

Имено, многу се ретки повредите на пенисот за време на секс. За своето истражување ги искористиле податоците од период од 13 години, во кој повреди здобиле 100 мажи.