Ова е новата Лада Нива – еве како ќе изгледа (ФОТО)

Лада Нива, најпознатиот производ на советската и руската автомобилска индустрија, на пазарот е цели 40 години.

Се чини дека легендарниот теренец „одбројува месеци“ до доаѓањето на новиот модел.

Анонимни извори, блиски до АвтоВАЗ, новата Нива ја најавуваат за 2018 година.

Веќе се појавија слики – еве како би изгледала новата Лада Нива!