Ова куче било оставено да умре во ендек – не престанало да ја бакнува жената која го спасила

Џуди Обрегон има златно срце. Често оди на прошетка покрај езерото Ехо во Тексас, а причината е неверојатна.

Езерото Ехо е место каде сопствениците ги оставаат своите кучиња кога ќе им здосадат.

Џуди пронашла неколку осамени и преплашени кучиња во тоа подрачје.

Кон крајот на март минатата година, пронашла нешто што допрело до многумина.

Џуди забележала како нешто се придвижува во ендек и го запрела автомобилот. Кога излегла надвор, слушнала куче како цвичи.

Кога малото кученце ја видело Џуди било пресреќно. Пришло до неа и ја ставило главата во нејзините раце.

Џуди забележала дека кучето има јаже околу вратот кое било врзано за дрво, но некако успеала да го ослободи.

Покрај ова кученце, Џуди пронашла и две вреќи со мрвти кучиња.

Некој го оставил и малото кученце тука да умре, покрај телата на другите кучиња.

Џуди сакала што побргу да го одведе кучето од тоа место и го земала со себе. Кучето било многу возбудено…

Џуди го однела кучето на ветеринар кој открил дека е потполно здраво.

Кучето сега има среќен живот полн со љубов. Има многу играчки, семејство кое се грижи и многу кучиња со кои си игра.

Сè тоа благодарение на Џуди и организацијата за животни The Abandoned Ones.

Споделете ако мислите дека сите кучиња заслужуваат дом полн со љубов…