Ова никако не смеете да го носите во паричникот: Така привлекувате лоша енергија и сиромаштија

Сите го чуваме ова во паричникот, а не знаеме дека според верувањата тоа носи беспарица!

Паричникот, според верувањата, не морате секогаш да го носите со себе, но постојат правила за кои се верува дека привлекуваат изобилство!

Паричникот може да стои во спалната соба или на работната маса. Важно е да имате паричник кој само вие го користите и треба често да го отварате.

Во праричникот никако не смеете да носите неплатени или платени сметки, бидејќи секогаш ќе привлекуваат енергија за плаќање. Пожелно е да носите одвоена торбичка за сметките, визит картите…

Ако парите не се убаво сложени, тогаш постои неред и блокираност во паричникот и енергијата на вашите финансии, како и во домот. Нередот во паричникот го прикажува вашето непочитување кон парите.