Оваа фотографија го разбесни светот: Семејство отишло во ресторан на вечера, но обратете внимание на жената покрај нив

Ова семејство од Индонезија предизвика остри реакции на јавноста поради фотографија на која ја дискриминираат својата слугинка.

Имено, семејството отишло во ресторан на вечера. Членовите на семејството ја понеле и слугинката со нив.

Одлучиле слугинката да ја сместат на друга маса, а таа потоа ги гледала своите надредени како јадат одделени од неа.

Гостинот во ресторанот кој ја сликал оваа ситуација рекол дека тоа било многу понижувачки:

– Замислете се себе си на тоа место. Немате мобилен телефон, никој не ви се обраќа, само гледате околу себе, рекол тој.