Оваа крава постојано плачела – кога ја дознал причината, на сопственикот му се скршило срцето

Како и луѓето, животните имаат чувства. Ако некогаш сте поминале некое време со животно, сигурно сте се увериле во тоа.

Кога се тажни, животните знаат да плачат и да тагуваат, како и луѓето. Меѓутоа, во тие ситуации на сопствениците не им е лесно, бидејќи не можат да сфатат зошто се тажни.

Таков е случајот и со кравата Мајбеле. Луѓе кои имаат засолниште за крави ја довеле на својот ранч, каде ќе биде слободна и среќна.

Меѓутоа, таа не престанала да тагува. Сфатиле дека кравите вака се однесуваат само кога ги бараат своите младенчиња.

Се посомневале дека се работи за тоа и ја вратиле на местото каде што ја нашле. Кога конечно го довеле нејзиното теле, средбата им го растопила срцето. Погледнете и сами!