Оваа куќа се гради за еден ден, а чини помалку од 29.000 евра – отпорна е на земјотреси, има соларни плочи (Видео)

Куќа готова за само шест часа која чини помалку од 29.000 евра – дали е ова можно?

Ова е можеби иднината на градењето нови домови – се работи за брза и лесна изградба на нов простор за живеење, а според потребите, куќата може да се преместува.

Зад оваа неверојатна иновација стои комапанија од Италија, а нејзин креатор е познатиот архитект Ренато Видал.

Три лица можат да ја состават куќата за 6-7 часа, а во зависност од квадратурата цената варира од 29.000 евра за 27 квадратни метри до 62.000 евра за 84 квадратни метри.

Објектот е отпорен на земјотрес, има соларни плочи, ЛЕД осветлување…