Оваа застрашувачка фотографија го заобиколи светот за еден ден! Забележувате што е причината?

Ова не е Фотошоп! Тешко е да поверувате дека фотографијата во продолжение не претрпела никакво уредување. Карпата која ја гледате на прв поглед всушност е езеро во Тексас, САД. Страшно!

Ова е „Свети Јаков“, единствена подводна пештера на светот, бидејќи вертикално оди во длабочина под карпите кои се разгрануваат во коридор под вода, неколку стотици метри.

И покрај библиското име, ова таинствено место е поврзано со многу легенди на терор.

Повеќе од 8 нуркачи загинале обидувајќи се да ја истражат пештерата. Проблемот е во тоа што се вплеткуваат во некој од тесните премини.

Меѓутоа, секогаш има луѓе во близина на езерото кои сметаат дека е релативно безбедно да нуркаат и пливаат тука. Покрај тоа, искушението да скокнат во кристално чистата вода на езерото е преголемо.

Споделете ги овие преубави фотографии со пријателите!