Овој старски дом од надвор изгледа сосема нормално, но во внатрешноста крие вистинско изненадување

Овој старски дом од надвор изгледа сосема нормално, но во внатрешноста крие вистинско изненадување. Уреден е да изгледа како мала населба.

Лицата живеат во мали куќички кои се уредени според нивни потреби.

Идејата за ваков дом потекнува од терапевтот Џин Макеш. Секој детал е прилагоден за лица кои патат од Алцхајмерова болест.

Просторот е уреден така што ќе го намали чувството на анксиозност и депресија.

Погледнете и споделете со пријателите…