Патник снимил страшна глетка за време на лет од која ќе се преплашат сите (Видео)

Еден корисник на Imgur објавил снимка која ќе ги преплаши сите оние кои се плашат од авиони.

Имено, рамката од прозорот до кој седел во текот на летот била толку многу лабава што можел со рака да ја одвои. „Треба ли да бидам загрижен или …?“ напишал во описот на снимката, која загрижи многумина.

Но, пилотот Патрик Смит за Дејли Меил објаснил дека не станува збор за нешто опасно.

– Тоа е само површински слој кој што го штити ветробранското стакло. Признавам дека изгледа неудобно и непрофесионално, но не претставува сигурносен ризик, открива пилотот.

– Тоа сигурно не е сигурносен проблем, тоа е едноставно е лабаво парче од кабината. Внатрешниот прозор е тука да го заштити главното стакло од гребнатини и да ја намали бучавата, а служи како топлински изолатор. Надворешниот прозор е фиксиран на трупот и запечатен со заптивки така што внатрешноста не може да биде под притисок, така што на овој лабав дел не може да има влијание, освен што изглед неуредно, се сложил и Анд Даи Витигам, директорот на одборот за сигурност на летовите во Велика Британија.