Пешачел 15 километри по снежна бура поради разговор за работа, не ни сонувал дека ќе му се случи ова

Арт Боувиер е сопственик на ресторан кој седел во својот автомобил на паркинг кога го видел 18-годишниот Џакуел Реган како сам пешачи по снежната бура.

Арт му пришол и го прашал каде се упатил, на што овој му одговорил дека оди на разговор за работа оддалечена 15 километри.

Се испоставило дека момчето е многу сиромашно и дека не е во можност да плати карта за автобус.

Неговата одлучност да ја оствари својата цел и да добие работа ќе допре до вашето срце. Сепак најдобриот дел од приказната доаѓа на крај…

Погледнете што одлучил овој сопственик на ресторан…