Пливала со децата, а потоа смрзнала од страв кога ја видела фотографијата (Фото)

Џеси Лу, една од жените на сликата, рекла дека пливале и дека биле само петмина и дека никој не се сеќава на мистериозното дете.

„Беа само три деца таму тој ден. Двајца возрасни беа во вода, а двајца на брегот. Еден фотографираше со мобилен телефон. ИТ експерти ја испитуваа фотографијата. Во моментот додека се сликавме немаше ништо меѓу нас“, рекла Џеси Лу.

Таа рекла и дека едно од девојчињата тој ден имало проблеми додека пливало.

Некои од коментаторите на Фејсбук страницата каде е ставена фотографијата рекле дека тоа е можеби духот на девојчето кое се удавило тука во 1915. година.

Тие приложиле и фотографија исечок од локалните весници на која се наоѓа вест за смртта на девојчето кое се удавило пред 100 години.