Подготовки за Велигден: Нов начин на бојадисување јајца – ќе ги воодушевите сите (Видео)

Со оваа супер едноставна метода за фарбање јајца, освен што ќе се забавувате, ќе имате и најдобра велигденска декорација.

На вас е да ја изразите својата единствена креативност, а она што ќе ви биде потребно од материјали е боја и ластичиња за коса.

Згответе јајца, а потоа обмотајте ги со ластичиња во различни правци. Користете до 10 ластичиња.

Потопете ги јајцата во саканата боја и по некое време тргнете ги ластичињата.

Деталните инструкции погледнете ги во видеото: