Погача мека како морска пена – сите ќе ви бараат рецепт (Видео)

Мека како моркса пена, мирисна, лисната преубава погача со путер со која ќе бидете горди.

Откако еднаш ќе ја направите и ќе ја послужите, сите ќе ви бараат рецепт.

Состојки: 700-800 гр брашно, 300 мл млеко, 200 мл јогурт, 30 мл масло, 1 лажица шеќер, малку сол, 100-150 гр путер, 2 јајца, 30 гр квасец

Начинот на подготовка погледнете го во видео рецептот на „Бабина кујна“: