Погледнете ја снимката од која милиони луѓе не можат да заспијат!

Овие пајаци знаат да бидат многу агресивни и не се препорачува неискусни луѓе да ги чуваат како миленици. Но, и покрај тоа, бројни завршуваат токму како миленици.

Овие застрашувачки пајаци од фамилијата Gorgyrella се познати по тоа што прават гнезда под земја, и создаваат „врата“ на површината од земја и вегетација.

Поголемиот дел од животот го поминуваат под земја, а на површината излегуваат само по оброци кои се состојат од инсекти, змии, па дури и мали птици и глувци.