Погледнете како овој противтенковски митралез пробива низ метални плочи како низ сирење (ВИДЕО)

Полуавтоматската пушка Lahti L-39 има способност да ги запре сите „непробојни“ подвижни тврдини, како тенкови, оклопни возила…

Пушката испалува 20 мм противтенковски куршуми кои како од шега ги пробиваат металните оклопи.

Погледнете како оваа „машина“ изгледа во акција: