Похован патлиџан на два начини – една специјална состојка му дава фантастичен вкус! (Видео)

Похован модар патлиџан во рерна и во тава – два начини на подготовка (Видео)

Рецепт за одличен похован модар патлиџан на два начини, во рерна и во тава.

Двата начини се подеднакво добри и вкусни, а дознајте и која е специјалната состојка која дава уште подобар вкус.

Состојки: 1 среден модар патлиџан; 3 јајца; 150 гр брашно; 100 гр презла; 150 гр инстант; пире; сол; масло

Начинот на подготовка погледнете го во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ во прилог: