Покажување сила: Еве како турската војска ги тестира своите моќни „AH-1 Cobra“ хеликоптери

Покажување сила: Еве како турската војска ги тестира своите моќни „AH-1 Cobra“ хеликоптери

Околу 79 земји присуствувале на воена вежба која ја извеле турските вооружени сили како би ја покажале моќта на своите „AH-1 Cobra“ хеликоптери.

Помисливте дека се ласерски пушки, нешто од научнофантастичните филмови? Размислете повторно!

Вежбите се изведени во турската западна регија Анадолија. Испалените куршуми на ноќното небо изгледаат како хеликоптерите да испуштаат ласерски зраци на земјата.

Погледнете го видеото…