Полициско куче пронашло мина, а потоа му експлодирала директно во лице. Добро подгответе се за она што следи на 0:18

Полициското куче Алекс некако успеало да преживее откако експлозија го кренала во воздух во индиската покраина Одиша.

Снимката прикажува куче кое се приближува до нешто што изгледа како куп хартија фрлена покрај пат. Специјалното полициско куче нушка на земја, кога одеднаш експлозивна направа експлодира кревајќи во воздух чад и прашина.

За среќа, кучето преживеало без никакви повреди…