Посадил 6.000 стебла по смртта на својата жена! Години подоцна, една слика ја открила неговата тајна

Посадил 6.000 стебла по смртта на својата жена! Години подоцна, една слика ја открила неговата тајна

Винстон имал среќа да доживее вистинска љубов со неговата сопруга Џенет.

Се венчале 1962 година и се сакале безусловно. Биле толку скалден и заљубен пар, што луѓето им се обраќале за љубовни совети.

Но, нивната среќа одеднаш била прекината. После 33 години брак, Џенет добила срцев удар и починала. Овој трагичен настан се случил пред 20 години.

Кога Џенет умрела, Винстон засадил 6 илјади стебла на својата фарма во југозападна Англија.

Поради начинот на кој садниците се посадени, во самата средина на шумата се формирало срце. Неговата посвета на љубовта на неговиот живот не била откриена 17 години.

Меѓутоа, оваа слика од воздух после години го открила неговиот прекрасен чин…