Посвоиле напуштена, полужива мачка. Начинот на кој се заблагодарила ќе ви го растопи срцето!

Стефано Де Мунати од Италија во штала нашол мачка. Била изгладнета и веднаш му притрчала.

Стефано се сожалил, не можел да ја остави да умре. Ја посвоил и и го дал името Тигар.

Кога неговата сопруга останала бремена, мачката постојано се мазела со нејзиниот стомак. Како да сакала во знак на благодарност да се грижи за малото бебе уште од самиот почеток.

Уште додека малата Софија била во стомакот на мајката, мачката непрекинато била со неа.

Кога Софија конечно се родила, мачката едвај чекала да се запознае. Од првиот момент не се одвојувала.

Кога Софија спие, Тигар е секогаш со неа…

Кога ќе и затреба перница, Тигар е тука…

Никогаш не се одвојува од неа!

Заедно го набљудуваат светот околу себе…

Најдобри пријатели за цел живот!

Преубаво, зар не? Споделете ја приказната со пријателите, разубавете им го денот!