Пророштвото се обвистинува! Нострадамус: Третата светска војна почнува на Блискиот исток

Пророштвото се обвистинува! Нострадамус: Третата светска војна почнува на Блискиот исток

Познатиот пророк Нострадамус претскажал дека Третата светска војна ќе почне на Блискиот исток, а тоа апсолутно се поклопува со актуелните случувања!

Имено, светските агенции под назнака „итно“ најавија дека во наредните часови ќе започне американски напад на Сирија, а Русија рекла дека во тој случај „жестоко ќе одговори“.

После актуелните случувања во Сирија, светските медиуми нагласуваат за опасноста од Трета светска војна од која можеби не делат само неколку часа.

Многумина се повикуваат на познатиот пророк Нострадамус, кој наводно предвидел дека најголемиот судир во историјата на човештвото ќе започне на Блискиот исток.

Книгата „Пророштва“ на Нострадамус е најпознатата книга со предвидувања.

За познатиот француски пророк се смета дека предвидел многу светски случувања, како големиот пожар во Лондон, подемот на Наполеон и Адолф Хитлер, па се до нападите 11 септември 2001 на Светскиот трговски центар.

Исто така, се смета дека Нострадамус го „видел“ и почетокот на Третата светска војна.