Протече снимката која Тито најстрого ЈА ЗАБРАНИ: Рекол нешто што сакал да се заборави!

Оваа снимка која првично била забранета, а потоа и заборавена, сега кога ја здогледа светлината на денот го привлекува вниманието на јавноста не само поради контроверзноста на изјавите на маршалот, туку и поради тоа што Тито практично не можел да дојде до збор од своите пудлици кои без прекин лаеле додека тој безуспешно ги смирувал.

Ова е снимено на 3 април 1975 година кога Тито се обраќал на јавноста, но речиси ништо не можело да се слушне бидејќи морал да се бори со своите пудлици, кои константно лаеле.

Меѓутоа, не е ова единствена причина поради која Тито ставил ембарго на снимката. Имено, тој сметал дека неговиот говор не е баш добро одмерен, и побарал делот со Италија да се избрише, што може да се слушне и во последните секунди од снимката.