Расплакана жена побарала од возачка да го запре автобусот, таа ризикувала, го запрела автобусот и открила нешто алармантно!

За јавниот автобуски превоз да функционира глатко, возачите мора да се придржуваат до зацртаниот план.

Губењето неколку моменти на пат би го пореметило редот на возење и многу патници би доцнеле.

Оваа возачка возела низ снежно и студено време кога забележала некој покрај патот. Одеднаш таа личност почнала да мавта со раце во намера да го запрe автобусот.

Иако возачите на автобуси избегнуваат непланирани застанувања, во овој случај Тајета Карин помислила дека на оваа личност и треба помош.

Тајета објаснила, „Возев нормално, гледав околу себе. Тогаш една госпоѓа почна да мавта и тоа го забележав, па запрев“.

Нејзината одлука тој ден можеби спасила еден живот. Како што запрела на улица, жената пришла до автобусот. Кога вратата се отворила, жената со една рака се фатила за рачката, додека со другата го држела стомакот.

Тајета вели: „Ми кажа дека почна да се пораѓа. Веднаш станав и и помогнав, плачеше и беше во страшни болки“.

Откако Тајета и помогнала и ја тргнала од студот, брзо морала да смисли и план. Наместо да вози во болница, одлучила да остане тука и да повика итна помош. Погледнете го самиот крај на оваа неверојатна приказна: