Рекорд: Во Ресен 31 новозаразен од ковид 19

Според најновите податоци до кои дојде Prespasky.com, во Ресен се регистрирани 31 новозаразен во последниве 24 часа.

Според информацијата оздравеле 9 лица.

2049 досега од почетокот на пандемијата биле заразени од ковид, а 50 лица починале.