Ресен завиен во црно, граѓаните во неверување: Почина претседателот на РК Преспа Илче Котевски

Тажна вест пристигна од ракометниот клуб РК Преспа. Вечерва по долгата борба со коронавирусот, почина претседателот на РК Преспа, Илче Котевски.

Котевски ќе остане запаметен како голем спортист, кој ќе остави траги во историјата на спортот во Македонија.

Редакцијата на Prespasky.com изразува сочувство до семејството и пријателите за смртта на нашиот драг пријател.