Русија има неверојатни оружја. Ова се 10-те најзастрашувачки, а број 4 ќе ве остави без текст!

Иако Русија денес можеби не се смета за толку голема воена сила како некогаш, откако Владимир Путин 2012 година повторно беше избран за претседател на таа држава, руските вооружени сили забележуваат значителен напредок.

Војската е поделена на помал број но подинамични бригади, при што акцент е ставен на новите технологии, а не на грубата физичка сила.

Русија го има четвртиот по големина воен буџет на светот во износ од 66,4 милијарди долари, веднаш после САД, Кина и Саудиска Арабија.

Во продолжение погледнете ги 10-те најсмртоносни оружја кои ги поседуваат Русите…