Сакал да дознае дали волкот е жив, а потоа следело големо изненадување (Вознемирувачко видео)

Неверојатна снимка прикажува група ловци која сакала да се фотографира покрај голем волк, кој на прв поглед не покажувал знаци на живот.

Изгледало дека животното се смрзнало, а еден ловец отишол да провери дали волкот е жив. Откако го удрил со нога, волкот скокнал на него.

Волкот скокнал на човекот кој панично се обидел да се ослободи од ѕверот. Неговите колеги брзо скокнале во помош.

Според информациите, животното во борбата со ловците го изгубило животот. Не е познато дали некој од ловците е повреден.