Сакала да ги фрли сите стари тепсии, но соседката и рекла да ги исчисти со оваа домашна смеса – сега изгледаат како нови

Поради постојано изложување на висока температура тавите и лонците ја губат бојата и обликот.

Со време, поради постојано користење, тие изгледаат неупотребливо, па често ги фрламе.

Сепак, дури и ако купите нови, по некое време ќе се случи истото.

Затоа, пробајте да ги исчистите со оваа домашна смеса:

Едноставно растворете сода бикарбона во топла вода и измијте ги садовите. Како би добиле поефикасно средство за чистење, додајте и оцет.

Оставете ги да отстојат во таа смеса 15-20 минути и измијте ги со детергент.