Само за најхрабрите: Ова е најопасниот мост на светот (Видео)

Лоциран во Сибир, Витим речниот мост е еден од најспектакуларните мостови на светот – не поради својата убавина, туку поради опасноста за оние кои го преминуваат.

Станува збор за стар железнички мост кој служел како премин на реката Витим.

Изграден е од стара метална структура и е прекриен со дрвени даски.

Реката Витим е главна притока на реката Лена, а застрашувачката структура која ја „краси“ е претесна за стандардните автомобили, а нема ни ограда која барем привидно би пружала некаква безбедност.