Се кладиме дека НЕ ЗНАЕТЕ за што служи оваа фиока на машината за перење!

Дали некогаш сте се запрашале за што служи фиоката на дното на машината за перење алишта?

Се кладиме дека не знаете, а откако ќе дознаете ќе бидете воодушевени!

Во таа фиока, која е крајно одредиште на цевката за одвод, се наоѓаат ситници кои сте ги изгубиле за време на перењето – копчиња, парички и слични предмети.

Значи, кога ќе забележите дека ви фали копче, или било каков сличен предмет, слободно отворете ја фиоката и таму ќе го пронајдете.

Секако, пред тоа проучете го упатството бидејќи секоја машина е различна, но кај повеќете доволно е малку посилно да ја повлечете фиоката со шрафцигер.